Ζάγκρεμπ Λουμπλιάνα Μπλεντ

 

Από 495 €

Η Σλοβενία και η Κροατία γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ´90 κατά την εποχή διάλυσης της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και καταφέρανε στα χρόνια που ακολούθησαν όχι μόνο να επουλώσουν τις πληγές του πολέμου αλλά να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο και να αναδείξουν τις σπάνιες ομορφιές που υπάρχουν στα εδάφη τους. Έτσι, εντυπωσιακές πρωτεύουσες όπως το Ζάγκρεμπ και η Λιουμπλιάνα καθώς και η υπέροχη Κεντροευρωπαϊκή φύση στη μαγευτική λίμνη Μπλεντ, συνθέτουν ένα σπάνιο σκηνικό που δεν πρέπει να χάσετε, ειδικά τα Χριστούγεννα με το εξαιρετικά στολισμένο Ζάγκρεμπ που διακρίνεται τα τελευταία χρόνια, ως κορυφαίος και αυθεντικός χριστουγεννιάτικος προορισμός!

 Including  

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις: Aegean Airlines.
 • Διαμονή: Κεντρικότατο ξενοδοχείο: Dubrovnik 4*sup.
 • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

 

Μέρες :    Νύχτες :  43 

Sort description : 

 • ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πτήσεις με AEGEAN AIRLINES
  Αθήνα – Ζάγκρεμπ – Αθήνα
 • Διαμονή στο επιλεγμένο κεντρικότατο ξενοδοχείο
  DUBROVNICK 4*sup
 • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Ξενάγηση στην πόλη του Ζάγκρεμπ
 • Εκδρομή στην κουκλίστικη πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα
 • Εκδρομή στην λίμνη Μπλεντ με το μαγευτικό τοπίο και το ομώνυμο κάστρο
 • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ Αρχηγός/Συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

  

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : 

 

 

Ημέρα 1η (23/12): Αθήνα – Ζάγκρεμπ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με Aegean Airlines για την πρωτεύουσα της Κροατίας, το γοητευτικό και αρχοντικό Ζάγκρεμπ. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό αλλά αποτελεί μία ορατή πραγματικότητα, είναι ότι η πόλη φημίζεται για τον θαυμάσιο στολισμό, τον εξαιρετικό νυχτερινό φωτισμό και την υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, που κάνουν την πόλη να συγκαταλέγεται στις πιο εντυπωσιακές και θελκτικές πόλεις της Ευρώπης, για να βιώσει ο επισκέπτης το πραγματικό και μοναδικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Ακριβώς αυτή τη μαγευτική χριστουγεννιάτικη εμπειρία θα βιώσουμε, μαζί με τους χιλιάδες επισκέπτες και εμείς στην πρώτη μας βραδινή βόλτα αμέσως μετά την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 2η (24/12): Ζάγκρεμπ

Η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στην γνωριμία μας με το Ζάγκρεμπ. Στη θέση που βρίσκεται σήμερα, αρχικά και για πολλούς αιώνες υπήρχαν δύο μικρές πόλεις σε δύο λόφους, το Κάπτολ και το Γκράντεκ. Στις αρχές του 17ου αιώνα οι δυο πόλεις συγχωνεύτηκαν τελικά σε μία που ονομάστηκε Ζάγκρεμπ και ξεκίνησε η σύγχρονη ιστορία της πόλης. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από τον λόφο του Κάπτολ, το ιστορικό κέντρο της πόλης. Στο λόφο δεσπόζει ο καθεδρικός ναός του Ζάγκρεμπ, ένα από τα υψηλότερα και σπουδαιότερα κτήρια της χώρας. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Παναγία και ένα εντυπωσιακό χρυσό άγαλμά της είναι τοποθετημένο στο κέντρο της πλατείας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Γκράντεκ, διασχίζοντας ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της πόλης, τη Ματωμένη Γέφυρα που υπήρξε στο παρελθόν πεδίο συχνών μαχών μεταξύ των κάτοικων του Καπτόλ και του Γκράντεκ. Από την πέτρινη πύλη εισερχόμαστε στην Άνω Πόλη κατευθυνόμενοι προς την πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου κυριαρχεί ο ομώνυμος ναός, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμαϊκού ρυθμού του 13ου αιώνα, και πλαισιώνεται από σπουδαία ιστορικά κτήρια όπως το νεοκλασικό κτήριο του Κοινοβουλίου και το Παλάτι του Κυβερνήτη. Εκτός όμως από τα ιστορικά κτήρια, θα επισκεφθούμε χώρους και πλατείες που βρίσκονται περιμετρικά της παλιάς πόλης, όπως την πλατεία του βασιλιά Τόμισλαβ, του πρώτου βασιλιά και ιδρυτή του Κράτους της Κροατίας. Το άγαλμά του και το μνημείο του δεσπόζουν στο κέντρο της πλατείας, ενώ απέναντι βρίσκεται ένα επίσης ιστορικό κτήριο, ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός του 19ου αιώνα.
Εκεί κοντά βρίσκεται και το περίφημο ξενοδοχείο Εσπλανάντε των αρχών του 20ού αιώνα, από τα διασημότερα παγκοσμίως ξενοδοχεία της εποχής του, εποχή δόξας του Όριεντ Εξπρές. Η πλατεία του στρατάρχη Τίτο, της μεγαλύτερης προσωπικότητας ολόκληρης της παλιάς Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας, συγκεντρώνει μερικά από τα σπουδαιότερα από αρχιτεκτονικής άποψης κτήρια της πόλης. Το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, το Μουσείο Τέχνης και Χειροτεχνίας και το Μουσείο Μιμάρα αποτελούν έξοχα δείγματα γοτθικής, μπαρόκ και νεο-αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί στη κεντρική πλατεία του Μπαν Γιέλατσιτς, την οποία διασχίζει η Ίλιτσα, ο μεγαλύτερος, με μήκος 6 χλμ., δρόμος της πόλης, όπου βρίσκονται τα πιο σύγχρονα και κομψά καταστήματα.

Ημέρα 3η (25/12): Ολοήμερη εκδρομή στη Σλοβενία (Λίμνη Μπλεντ – Λιουμπλιάνα)

Εγκαταλείπουμε προσωρινά την Κροατία και εισερχόμαστε στην όμορφη χώρα της Σλοβενίας ξεκινώντας την γνωριμία μαζί της από την περιοχή της Λίμνης Μπλεντ όπου δεσπόζει το ομώνυμο κάστρο και αποτελεί παραθεριστικό θέρετρο των Σλοβένων. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να απολαύσετε (έξοδα ατομικά) βαρκάδα στη λίμνη με το μικρό νησάκι με την εκκλησία της Παναγίας. Αναχώρηση στη συνέχεια για την «κουκλίστικη» πρωτεύουσα της Σλοβενίας, την Λιουμπλιάνα. Η Σλοβενία είναι η βορειότερη χώρα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας αλλά βρισκόταν πάντα σε επιρροή πλησιέστερα στην Κεντρική Ευρώπη παρά στα Βαλκάνια. Γνωστή κατά τον Μεσαίωνα με το όνομα Laibach, η πόλη ήταν κέντρο ανθρώπινης δραστηριότητας περίπου τρεις χιλιετίες πριν. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης θα δούμε το Παλαιό δημαρχείο και την κεντρική υπαίθρια αγορά και μετά θα κατευθυνθούμε στην πλατεία Πρεσέρεν, την κεντρικότερη της παλιάς πόλης και αφιερωμένη στο μεγαλύτερο Σλοβένο ποιητή. Στην πλατεία δεσπόζει το άγαλμά του ενώ τριγύρω υπάρχουν διάφορα ιστορικά κτίρια όπως το Κεντρικό Φαρμακείο, Η Φραγκισκανική Εκκλησία και η Τριπλή Γέφυρα. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται η Πλατεία του Κογκρέσου αφιερωμένη στο συνέδριο της Τριπλής συμμαχίας που φιλοξενήθηκε στην Λιουμπλιάνα το 1821. Σήμερα η πλατεία είναι ένα από τα πιο πολυπληθή σημεία της πόλης. Στη νότια πλευρά της πλατεία βρίσκεται το Πανεπιστήμιο ενώ στο κέντρο της το σημαντικότερο αρχαιολογικό εύρημα, το άγαλμα του Ρωμαίου Πολίτη. Η περιήγηση κλείνει με το Κάστρο της πόλης το οποίο βλέπουμε εξωτερικά και το προσεγγίζουμε διασχίζοντας γραφικά δρομάκια και αλσύλλια. Αμέσως μετά εγκαταλείπουμε τη Σλοβενία και αφού εισέλθουμε ξανά στην Κροατία φθάνουμε και πάλι στο γνώριμο και υπέροχα φωταγωγημένο Ζάγκρεμπ

Ημέρα 4η (26/12): Ζάγκρεμπ – Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο για να κάνετε τα ψώνια σας στην ενδιαφέρουσα αγορά της πόλης που σήμερα ζωντανεύει μετά την αργία των Χριστουγέννων ή να απολαύσετε για τελευταία φορά το όμορφο και συνάμα αρχοντικό αστικό τοπίο της πόλης. Στη συνέχεια γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις θα κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

More in this category: « Εναλλακτική Ρώμη

Bilalis Travel Agency

Bilalis Travel Agency is located in Athens  & Agios Konstantinos Lokris and it has been offering services for over 35 years.
Initially, it operated in the coastal passengers shipping sector in transporting passengers from Agios Konstantinos port to the islands of North Sporades (Skiathos, Glossa, Skopelos, Alonnisos).
With the passage of time, our agency moved on to offer transportation to all island destinations in Greece, providing thorough tourist services as well as organized tours and trips both within Greece & abroad.

Athens Greece

Agios Konstantinos

 •  04 Karaiskaki Str. Agios Konstantinos
 • +30 22350 89540 - 22350 31614
 • fax  2235031874
 •  info@bta.gr

Publish modules to the "offcanvs" position.